no comments

Video Kakitangan Hospital Ini Mencabul Buah D*d* Pesakit Ketika Dia Dalam Keadaan Lemah. Tindakan Wanita Ini Terhadap Staff Tersebut Diluar Dugaan!

RAKAMAN video menunjukkan seorang kakitangan National Hospital Surabaya memohon mengakui dan memohon maaf daripada pesakit wanita yang dicabulnya kini tular di media sosial Indonesia.

Dalam rakaman itu, pesakit wanita terbabit yang berada di atas katil hospital kedengaran menyoal siasat lelaki terbabit yang didakwa meraba payudara wanita itu ketika menyorong mangsa keluar dari bilik bedah ke wad dan lelaki berkenaan akhirnya mengakui melakukan perbuatan keji itu.

Kakitangan terbabit kemudian memohon maaf kepada wanita itu dan anggota keluarganya.

Menurut laporan Tribun News, suami wanita itu, Yudi Wibowo Sukinto, berkata kejadian berlaku Selasa lalu, ketika isterinya disorong keluar dari bilik bedah.

Menurutnya, kakitangan lelaki itu yang dikenali sebagai Junaidi menyorong isterinya yang belum sedar sepenuhnya daripada bius.

“Junaidi berbual dengan isteri saya, termasuk asal dari mana sebelum meraba payudara isteri saya tiga kali.

“Isteri masih tidak berpakaian kerana baru keluar dari bilik bedah. Isteri sedar namun tidak berdaya,” katanya.

Berikutan itu, Yudi membuat laporan kepada polis hari ini.

Menurutnya, walaupun pelaku sudah memohon maaf namun dia tidak menerima lalu membuat laporan polis.

“Jika maaf diterima, belum tentu kejadian ini tidak akan berlaku lagi,” katanya.

Ketua Polis Surabaya, Rudi Setiawan, berkata pihaknya sudah memulakan siasatan sebelum laporan dibuat selepas kejadian itu tular di media sosial.

Menurutnya, kakitangan lelaki itu masih belum ditahan namun sudah diambil keterangan dan menunggu hasil siasatan lanjut.

Beliau berkata, suspek boleh didakwa dengan tuduhan yang membawa hukuman penjara sehingga tujuh tahun.

RAKAMAN VIDEO TERSEBUT

Sumber: HMETRO via gedebakviral.org

Berita lain…

Datuk CEO cabul jururawat

SUBANG JAYA: Seorang Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat hartanah dan pelaburan terkemuka berpangkat Datuk ditahan selepas dipercayai terbabit mencabul seorang jururawat, di sini, Jumaat lalu.

Ketua Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, berkata suspek ditahan selepas pihaknya menerima laporan daripada mangsa.

“Dalam kejadian jam 7.30 malam, mangsa, 19, yang bertugas sebagai jururawat di sebuah hospital swasta di Subang Jaya mendakwa dirinya dicabul oleh seorang pesakit ketika menjalankan tugas.

“Pesakit yang ketika itu sedang mendapatkan rawatan di hospital berkenaan didakwa telah memegang punggung dan payudaranya serta mencium pipi mangsa.

“Hasil siasatan, kita telah menahan suspek yang berusia 58 tahun, bekerja sebagai Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat hartanah dan pelaburan,” katanya dalam satu kenyataan.

Fadzil berkata, suspek telah direman selama empat hari bagi membantu siasatan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul.

sumber: beritaharian

Facebook Comments