no comments

Ibu Jual Anak Kepada Rakan Teman Lelaki Warga Bangladesh sebenarnya Disebabkan oleh….

Lima lelaki Bangladesh berusia 28 hingga 42 tahun di tangkap di sebuah kilang di Senai, Johor, awal pagi tadi, bagi membantu siasatan kes dua kanak-kanak dijual ibu kandung sebagai hamba seks sejak September lalu. Tangkapan itu dibuat susulan siasatan ke atas ibu dua mangsa berusia 36 tahun yang diberkas di rumahnya di Taman Bintang, Senai, pada 25 Oktober lalu.

Ibu tunggal itu ditahan di rumahnya di Taman Bintang, Senai, pada 25 Oktober lalu kerana disyaki melacurkan dua anak kandungnya berusia 10 dan 13 tahun kepada sekumpulan lelaki warga Bangladesh. Wanita berkenaan dipercayai melacurkan anak-anaknya kepada lelaki warga Bangladesh yang juga kenalannya dengan bayaran RM50 bagi setiap kali melakukan seks.

Suspek dikatakan akan membawa kedua-dua mangsa ke bilik hotel bajet di Larkin Perdana, Johor Bahru, setiap Jumaat, sebelum meninggalkannya bersama lelaki warga asing berusia 30-an.

Pada masa sama, suspek dipercayai tinggal di bilik berasingan bersama teman lelakinya yang juga salah seorang lelaki Bangladesh yang dikenalinya sejak lapan tahun lalu.

———————————————————————————————-

SEORANG ibu tunggal berusia 36 tahun ditahan polis di sebuah rumah di Senai, Johor, pada 25 Oktober lalu kerana disyaki melacurkan dua anak kandungnya berusia lapan dan 10 tahun kepada warga Bangladesh.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Khalil Kader Mohd berkata, ibu tunggal itu dipercayai melacurkan anaknya kepada tiga warga Bangladesh yang juga kenalannya.

Menurutnya, perbuatan keji wanita itu dikesan hasil maklumat orang ramai.

“Ibu mangsa dikatakan membawa mangsa ke hotel bajet di Larkin, Johor Bahru, sebelum meninggalkannya bersama lelaki warga asing berusia 30-an.

“Ketika itu, dia dipercayai tinggal di bilik berasingan dan dikatakan menerima sejumlah bayaran hasil melacurkan kedua-dua anaknya itu,” katanya pada sidang media selepas Majlis Pencegahan Jenayah Kecurian Kabel TM di Hotel Grand Paragon, hari ini.

Menurutnya, pihaknya masih menjalankan siasatan bagi mengenal pasti sama ada wanita itu seorang penagih dadah atau tidak.

“Kedua-dua mangsa sudah dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) bagi pemeriksaan dan diserahkan kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi tindakan lanjut,” katanya.

Mohd Khalil berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 376 dan Seksyen 372 Kanun Keseksaan dan wanita berkenaan masih ditahan reman.

Katanya, pihaknya masih berusaha mengesan kumpulan warga asing berkenaan bagi membantu siasatan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 14 Akta Pemerdagangan Orang dan Antipenyeludupan Migran (ATIPSOM) 2007.

 

 

Facebook Comments