no comments

10 MISTERI TETAPI SEBENARNYA PENIPUAN NO 6 PALING UMAT ISLAM MARAH!

1- Alien Autopsy

Satu contoh bukti penipuan ialah badan makluk asing dirakam dgn filem hitam dan putih oleh Ray Santilli ini, dgn rupa alien yang ditunjukkan di atas meja, sebahagiannya hampir reput. Rakaman ini dikeluarkan dalam sedekad dulu dan menerima banyak perhatian. Santilli kecewa orang-orang yang mengetahui dan pakar-pakar saintis lain tidak percaya. Pada tahun 2006, dia terpaksa mengakui bahawa rakaman itu adalah palsu. Tertipulah seluruh dunia tentang kewujudan Alien.

2-UFO terhempas di Roswell, Mexico

Insiden Roswell UFO terhempas berhampiran Roswell, New Mexico, Amerika Syarikat, pada bulan Julai tahun 1947, dan sejak itu menjadi subjek spekulasi yang sengit, khabar angin, mempersoalkan, dan penyelidikan. Terdapat perberbezaan dari segi pandangan mengenai apa yang sebenarnya berlaku dan perdebatan bersemangat tentang apa bukti boleh dipercayai. Tentera Amerika Syarikat menegaskan bahawa apa yang telah terhempas adalah belon rahsia penyelidikan yang telah terhempas.

Menjelang awal 1990-an, penyelidik UFO seperti Friedman, William Moore, Karl Pflock, dan pasukan Kevin Randle dan Don Schmitt telah menemuramah beberapa ratus orang yang telah telah melihat berkaitan dengan peristiwa-peristiwa di Roswell pada tahun 1947. Selain itu, beratus-ratus dokumen telah diperolehi melalui Freedom of Information Act.

Maklumat, serta beberapa dokumen nampaknya dibocorkan oleh orang dalam, seperti yang dipertikaikan “dokumen Majestic 12”. Kesimpulan mereka bahawa sekurang-kurangnya satu kapal asing telah terhempas di sekitar Roswell.
Kenapa U.S/NASA berkeras sembunyikan kapal UFO dari media dan pengetahuan umum?
Nazi Jerman pun ada juga kapal UFO…Hoax? Inilah projek rahsia Amerika Syarikat. Tiada makluk asing (UFO) di atas angkasa. Inilah illumination project.

3-UFO sign

Lingkaran aneh mula muncul dalam ladang gandum di Inggeris sekitar awal tahun 1970-an, berbagai teori tentang UFO mendarat. Pada tahun 1991 ianya kekal misteri sehingga September 1991, apabila dua orang lelaki, Doug Bower dan Dave Chorley, mengakui bahawa mereka telah mencipta lingkaran tanaman selama beberapa dekad sebagai gurauan untuk membuat orang berfikir UFO telah mendarat. Mereka telah membuat bulatan itu menggunakan tidak lebih daripada tali, papan, dan wayar. Kisah lingkaran ini telah difilemkan bertajuk ‘ The Sign ‘ lakonan Mel Gibson dan Joaquin Phoenix. Menyusahkan orang je!

4-Klon Manusia

Pada tahun 2004, sebuah mazhab agama dipanggil Raelian mendakwa bahawa sekumpulan saintis mereka telah mencipta klon pertama manusia di dunia, seorang bayi perempuan tujuh paun yang bernama Eve telah dihasilkan. Matlamat utama, menurut kepada pemimpin Rael (yang mendakwa telah berasal dari ruang angkasa), adalah untuk mencipta manusia abadi[jelas spt melawan kuasa Allah SWT].

Pengumuman telah diterima dengan kutukan meluas dari org awam dan keraguan di kalangan ahli sains dunia, manakala Presiden George W. Bush telah dipanggil untuk mengharamkan pengklonan manusia. Akhirnya pengumuman itu terdedah sebagai aksi publisiti apabila kumpulan itu gagal mengemukakan bukti eksperimen – atau kanak-kanak yang diklon. Akhirnya kumpulan Raelian lenyap begitu sahaja.

5-Kisah Seram Bunglo Amityville di Long Island

Pada tahun 1974, enam ahli keluarga Amityville, New York, telah dibunuh oleh anak bongsu mereka, Butch DeFeo. Pada tahun berikutnya George dan Kathy Lutz dan tiga anak mereka berpindah ke rumah itu, dan tidak lama selepas itu, mereka mendakwa diganggu kuasa ghaib oleh hantu atau roh jahat di dalam rumah itu.

Sebenarnya mereka bekerjasama dengan novel Jay Anson, yang menghasilkan kisah-kisah seram, dan cerita itu telah lama diadaptasi ke layar Hollywood bertajuk” Amityville”.
Penyiasat telah dilantik untuk menyelidik kes ini dan akhirnya peguam DeFeo mengakui bahawa dia dan Lutzes membuat segala-galanya, dan semua keuntungan lumayan daripada penipuan dari segi penerbitan filem dan jualan novel-novel.

6- Yahudi Miliki Negara?

Di dalam Kitab Talmud sendiri menyebut bangsa Yahudi tidak pernah ada negara. Bagi penganut Yahudi pula, tanah Palestin merupakan ‘Tanah Yang Dijanjikan Tuhan’ kepada mereka.

Di situlah nenek moyang mereka berasal (Bani Israel), dan di situlah kampung halaman mereka. Mereka percaya, di tanah itulah terletaknya Bukit Zion, dan situlah tertanamnya Temple of Solomon, iaitu kuil suci mereka yang akan dibina semula.

Atas kedua-dua sebab inilah, tanah tersebut menjadi rebutan antara Muslim,Kristian dan Yahudi sejak dari dahulu, hinggalah membawa kepada pertumpahan darah sekarang.
Israel bertapak ekoran dari reaksi pembunuhan beramai-ramai bangsa Yahudi semasa Peperangan Dunia Kedua.

Hakikatnya, tanggapan ini adalah palsu. Israel sebenarnya adalah satu projek mendominasi dunia yang telah diluluskan dalam Kongres Zionis yang pertama di Basel, Switzerland pada tahun 1897. Dalam kongres tersebut, pejuang-pejuang kebangsaan Yahudi telah bertegas dan mengambil keputusan untuk menduduki tanah Palestin.

7-Loch Ness Monster

Tipu helah banyak dikaitkan dengan Loch Ness Monster tetapi tidak lebih berkekalan daripada “”The Surgeon’s Photo””, diserahkan kepada London Daily Mail oleh Dr R. Kenneth Wilson pada tahun 1934. Ia bukanlah penglihatan pertama raksasa, atau bahkan yang paling meyakinkan, tetapi selama beberapa dekad foto ini adalah ikon dalam dunia cryptozoology.

Penipuan ini dipercayai telah dirancang oleh jurugambar Marmaduke Wetherall, yang sebelum ini telah dimalukan selepas mengambil gambar tapak kaki raksasa palsu. Dalam artikel akbar pd tahun 1975, anak Wetherall itu, Ian menjelaskan bagaimana raksasa dalam gambar adalah sebenarnya sebuah kapal selam mainan yang dilampirkan dengan kayu utk terapung.

8-Kematian Paul McCartney

Dalam tahun 1960-an, cerita diedarkan bahawa salah satu lagu-lagu The Beatles itu satu mesej tersembunyi, “Paul Telah Mati”. Konspirasi itu telah menceritakan Paul telah terbunuh dalam satu kemalangan keretanya dan para pengkaji mula mencari klu-klu melalui album,photo2 Paul utk dijadikan bukti. Mereka mengandaikan Paul telah mati dan ditukarkan dgn org lain untuk mengelakkan peminat2 kecewa dan membunuh diri.

9- The Book Of Mormon (Tahun 1830)

The Book of Mormon dianggap oleh Church of Jesus Christ of Latter Day Saints untuk menjadi sebuah buku yang diilhami oleh tuhan dgn nilai yang sama dengan Injil. Joseph Smith, pengasas agama Mormon, mendakwa bahawa dia telah diarahkan oleh Malaikat dari bukit berhampiran rumahnya.

Dengan buku tulisannya mendapati dua objek dipanggil Urim dan Thummim yang beliau sifatkan sebagai sepasang kristal yang berbentuk sepasang cermin mata besar. Malangnya, selepas Smith selesai terjemahannya itu, dia terpaksa pulangkan kitab itu kepada Malaikat, jadi tidak ada bukti fizikal bahawa ianya pernah wujud.

Sebenarnya,buku ini merujuk kepada sekumpulan orang-orang Yahudi yang berpindah dan menetap di Amerika,dikatakan konon Jesus melawat mereka. Beberapa segmen Kitab Mormon mengandungi seksyen yang disalin terus dari versi King James Bible – Alkitab yang paling popular pada masa itu dan digunakan oleh Joseph Smith.

Satu contoh ialah Mark 16:15-18 yang dipetik hampir sama perkataan dgn ayat dalam Mormon 9:22-24. Di samping itu, buku ini meniru gaya sastera dan linguistik Bible King James. Linguistik pakar telah menyatakan bahawa keseluruhan buku ini ditulis oleh seorang lelaki, dan tidak ditulis oleh gabungan penulis2 (para nabi seperti yang didakwa oleh Smith).

 

 

10- Sumpahan Tutankhamun

Apabila makam Mesir Firaun Tutankhamun ditemui pada awal abad ke-20, sumpahan telah didapati tertulis atas pintu masuk: “Kematian akan datang sesiapa menyentuh, kepadanya yang mengganggu keamanan raja”.

Tidak lama kemudian, cerita telah tersebar tentang kematian luar biasa pekerja2 di tapak arkeologi itu. “Sumpahan Raja Tut” akhirnya menjadi budaya popular dan diadaptasi dalam filem-filem seram Hollywood.

Pada tahun 1980, pegawai keselamatan tapak penggalian asal mengakui bahawa cerita yang telah diedarkan itu adalah untuk menakutkan pencuri. Rekod sejarah menunjukkan bahawa pekerja penggalian masih hidup dan tidak pernah diburu hantu atau sumpahan.

Facebook Comments